18 Eylül 2019

Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tarihçesi

2001 yılında Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ne bağlı bir ünite olarak hizmet vermeye başlayan kurumumuz 6 aylık yenilenme ve bakım çalışmaları sonucunda; 30 Ekim 2002 yılında Bornova Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi olarak 20 ünit kapasitesiyle hizmete açılmıştır.

Bu tarihten sonra kısım kısım yürütülen bina genişletme çalışmaları sonucunda 2007 yılında 26 ünit kapasitesine ulaşılmıştır. 2008 yılında Gaziemir de 12 ünit kapasiteli semt polikliniği açarak hizmet bölgesini genişletmiştir.

Bornova'daki merkez binamızın artan hasta talebini karşılayamayacak duruma gelmesi sonucunda, 21 Kasım 2009'da İl Sağlık Müdürlüğü'nün kurumumuza tahsis ettiği Çınarlıdaki ana binamıza taşınılmıştır.

Kamu Hastane Birliklerine geçiş sürecinden sonra 2013 yılında  Gaziemir Semt Polikliniği İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne devredilmiş, 23 Temmuz 2016 tarihli 667 sayılı KHK devri ile yapılan Bayraklı Ek Binamız ile 60 ünit ile bünyemize eklenmiş olup; Bornova, Doğanlar ve Tepecik Semt Poliklinikleri ile birlikte toplamda 129 ünit kapasitesi ile hizmet vermeye devam etmekteyiz.