T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Enfeksiyon Kontrol Komitesi

Güncelleme Tarihi: 22/09/2020

BORNOVA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

2020 YILI KOMİTE GÖREVLENDİRMELERİ

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ

AD/SOYAD

ÜNVAN

TEBLİĞ TARİHİ

TEBLİĞ İMZASI

Dt.Y.Kağan ÇAĞLAŞAN

Başhekim Adına İmza Yetkili Sorumlu Hekim

Enfeksiyon /MSÜ Sorumlu Hekimi

 

 

Özlem ATAŞ

İdari Mali İşler Müdürü

 

 

Dt.İbrahim HOŞGÜN

Başhekim Yardımcısı

 

 

Necat ŞEN

Müdür Yardımcısı

 

 

Aydın GÖZAÇANLAR

Müdür Yardımcısı

 

 

Nevin ERSOY

Kalite Yönetim Direktörü

 

 

Gülzade ŞİKAR

Kalite Birim Çalışanı

 

 

Melahat GEZER

Laboratuar Bölüm Sorumlusu

 

 

Özlem ERSOY

Laboratuar Bölüm Sorumlusu

 

 

Aygül BUDAK

Enfeksiyon Sorumlusu

 

 

Nevriye YURTSEVER

MSÜ Bölüm Sorumlusu

 

 

Fatma CANDAN

MSÜ Bölüm Sorumlusu

 

 

Uzm.Dt.Rukiye Irmak TURHAL

Radyasyon Güvenliği Sorumlu Hekimi

 

 

Tülay ERTEM SARCAN

Röntgen Bölüm Sorumlusu

 

 

Dt.Gonca SÖNMEZ HASCAN

Bornova Semt Polikliniği Sorumlu Hekimi

 

 

Dt.Şule EROL

Tepecik Semt Polikliniği Sorumlu Hekimi

 

 

Dt.Nuri ÖZCANŞEN

Doğanlar Semt Polikliniği Sorumlu Hekimi

 

 

 

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI

  • Kurumun tüm bölümlerini kapsayan enfeksiyonların önlenmesi yönelik program oluşturulması
  • Sağlık Hizmeti Süreçlerinin enfeksiyon riski açısından değerlendirilmesi
  • El Hijyeni
  • İzolasyon önlemleri
  • Bildirimi zorunlu hastalıkların ulusal  sürveyans ve kontrol sistemine bildirilmesi
  • Sterilizasyon, dezenfeksiyon, asepsi, antisepsi ve temizlik işlemlerinin ilkelerini ve dezenfektanların seçimi ile ilgili standartları belirlemek, standartlara uygun kullanımını sağlamak
  • Çalışanların mesleki enfeksiyonu önlemek amaçlı faaliyet planlamak ve önlemler almak, sonuçların izlenmesi
  • Tesis kaynaklı çalışmalarda enfeksiyonların önlenmesi
  • Atık Yönetimi,yemek hizmetleri ve havalandırma sistemleri gibi destek hizmetlerinde enfeksiyonların önlenmesi
  • Düzenli olarak, yılda en az dört kez ve gerektiğinde toplanmak
  • Görev alanına ilişkin gerekli iyileştirme çalışmalarını yapmak